Studiile superioare contribuie la dezvoltarea profesionala?

Studiile superioare contribuie la dezvoltarea profesionala?

Exista numeroase persoane care din diverse motive nu au reusit sa-si finalizeze studiile sau pur si simplu au ales sa se limiteze la cele obligatorii. Inca de la o varsta frageda, fiecare dintre noi avem vise despre ce vom face, ce vom deveni, care este activitatea pe care ne-am dori sa o desfasuram, insa timpul este cel mai bun penrtu a stabilii ce conteaza cu adevarat pentru noi si cum putem sa ne indeplinim obiectivele.

Cand vine vorba de finalizarea studiilor superioare, acest lucru nu este obligatoriu, insa, daca aveti posibilitatea, cel mai bine ar fi sa urmati ceea ce va place, cu toate ca exista si impedimente in acest proces. Fie ca este vorba de o sitatie financiara limitata sau alte motive, acestea nu trebuie sa te opreasca sa faci ceea ce iti doresti. Cu ajutorul joburilor din ce in ce mai multe si dedicate tineror, te poti cupa atat de studii, cat si de dezvoltarea ta pe plan profesional.

Stabilitatea financiara este motivul pentru care alegem sa ne angajam inca din facultate, dar si faptul ca ne putem impartii intre aceste activitatii. Unele domenii de munca ofera un program flexibil, astfel incat fiecare sa aiba posibilitatea de a finaliza ambele activitatii. Studiile superioare contribuie la dezoltarea ta, atat pe plan profesional, cat si personal, luand in considerare ca in mod contant aflam lucruri noi, luam parte a anumite experiente si ne putem bucura de oportunitatile ce se ivesc pe acest parcurs.

Cariera este influentata in mod direct de felul in care ne dezvoltam, de lucrurile pe care le invatam. O gandire strategica, cat mai bine informata este intotdeauna aleasa in detrimentul celorlalti, iar informatiile pe care le primim de-a lungul vietii din partea scolilor sau a facultatii ne sunt de folos mai tarziu pentru a obtine un job. Spre exemplu, limba engleza, intens studiata inca din clasele mici, este un criteriu eliminatoriu in anumite domenii de munca, cum ar fi videochatul, unde veniturile sunt mult peste media salariilor de pe piata muncii.

Atata timp cat putem urma un proces al dezvoltarii din punct de vedere educational, este bine sa-l finalizam, in primul rand pentru dezvoltarea noastra si in al doilea rand pentru nevoia de a ne autodepasii.