La ce sunt atente modelele de videochat pe timpul verii

La ce sunt atente modelele de videochat pe timpul verii

Vara este despre excursii la cabana, zile la plaja, drumetii in padure si mese gatite pe gratar. Iata cum puteti face fata celor mai frecvente pericole de sanatate pe timpul verii, urmand sfaturile modelelor de videochat.

Muscaturi de insecte

Tantari, albine, viespi, furnici si paianjeni. Mancarimea, umflarea si durerea de muscaturi de insecte se datoreaza veninului si altor substante ramase in urma. Uneori exista o reactie intarziata cu simptome suplimentare (urticarie, articulatii dureroase, febra si glande umflate). Desi majoritatea oamenilor reactioneaza usor, incercati sa spalati zona cu sapun si apa pentru calmare.

Un numar mic de persoane sufera o reactie severa, cu simptome cum ar fi umflarea gatului si buzelor, greata, probleme respiratorii, slabiciune, ameteli, batai rapide ale inimii, confuzie si soc. Daca intampinati aceste simptome, obtineti imediat ajutor specializat. Modelele de videochat recomanda reducerea la minimum a expunerii la insecte.

Insolatie

Expunerea exagerata la soare conduce la inrosirea pielii si disconfort. De aceea, pentru a evita arsurile, trebuie sa ramaneti la umbra, mai ales in timpul orelor de varf (11 a.m.- 4 p.m.). Asigurati-va ca purtati o palarie sau o sapca si aplicati protectia solara cu spectru larg cu SPF 15 minim pe pielea expusa. Nu uitati sa reaplicati protectia solara regulat, mai ales dupa transpiratie sau inot. In cazul arsurilor solare, modelele recomanda sa faceti un dus rece, beti multe lichide, aplicati gel de aloe vera si evitati lotiunile care mentin caldura in piele.

In cazul in care arsurile sunt foarte dureroase sau insotite de basici, ori daca exista simptome suplimentare precum edem facial, greata, febra sau frisoane, puls rapid, respiratie rapida, confuzie, ameteli sau semne de infectie cutanata, obtineti ajutor medical imediat.

Daune oculare

Lumina soarelui, inclusiv lumina care cade pe apa, nisip si beton, va poate arde corneea, o afectiune dureroasa. De-a lungul timpului, expunerea la radiatii ultraviolete poate deveni letala pentru ochi, ceea ce duce la cataracta si alte probleme de vedere. Protejati-va ochii cu o palarie si ochelari de soare care protejeaza impotriva radiatiilor UVA si UVB. De asemenea, ati putea petrece cat mai putin timp in aer liber atunci cand soarele este cel mai puternic.