De ce unii oameni aleg sa ramana singuri?

De ce unii oameni aleg sa ramana singuri?

Indiferent de dictumurile prezentate in textele si principiile religioase despre importanta casatoriei, decizia de a avea un cuplu sau de a ramane singur este, in esenta, personala, iar intrebarile scripturilor sau regulile teologilor nu ar trebui sa intre in joc.

Uneori, retinerea absoluta a faptului ca lucrurile s-ar putea sa nu functioneze bine in cuplu ii determina pe cei care doresc sa pastreze ordinea sociala si sa ramana singuri.

Persoanele cu o concentrare accentuata sau obsesiva asupra carierei si a cresterii personale prefera adesea sa ramana singuri si nu sa se supuna indatoririlor si obligatiilor casatoriei.

In afara de factorii sociali si economici, exista oameni care prefera singularitatea fata de starea civila din cauza lipsei de angajament. Aceasta senzatie de libertate reprezinta pentru ei o sursa de comoditate si de fericire la care nu-si doresc sa renunte.

Este adevarat ca o mare parte din oameni, o parte a societatii civilizate, doresc si pretuiesc libertatea. Dar este la fel de important sa constatam ca exista persoane care pretuiesc libertatea pana la punctul de egoism.

Este important sau mai degraba imperativ ca acestia isi doresc sa ramana singuri din cauza inflexibilitatii lor si a adaptabilitatii insuficiente care-i impiedica sa vina in intampinarea celorlati. Asadar, incapacitatea de a face compromisuri si necesitatea unei libertati absolute sunt cateva dintre motivele pentru care unele persoane aleg sa ramana singure.

Asa cum incapacitatea de a impartasi din punct de vedere emotional poate fi problematica pentru unii, conducandu-i la alegerea singularitatii, incapacitatea de a imparti financiar poate fi, de asemenea, un motiv care sa determine o asemenea alegere.

Asadar, alegerea unei mai bune gestionari a perspectivelor financiare mentine oamenii, in mod special barbatii, departe de casatorie.

Oamenii aleg sa ramana singuri, intr-un mod destul de egoist si fara sa aiba regrete. Intrucat ego-ul lor cuprinzator este predominant, astfel de oameni nu sunt in stare sa se apropie de ceilalti si sa dezvolte relatii.

Persoanele care isi doresc sa ramana singure si se incapataneaza in acest sens arata un comportament incapabil de a se adapta si o reala lipsa de incredere in sine.

Frica de a cere ajutor nu face decat sa adanceasca singuratatea si sa conduca la o izolare permanenta care nu este deloc sanatoasa. Cu totii avem nevoie de compania altor persoane, iar negarea acestui fapt este doar o fuga de responsabilitate.