Ce sfaturi iti sunt de ajutor pentru a te integra intr-o echipa?

Ce sfaturi iti sunt de ajutor pentru a te integra intr-o echipa?

Exista mai multe motive pentru care suntem stresati la locul de munca, printre care gandurile negative legate de pozitie, venit sau eficienta. Aceste idei nu sunt gresite, insa trebuie sa le abordam intr-un mod pozitiv, astfel incat integrarea la noul loc de munca sa nu fie un dezastru.

Respectarea locului fiecarui membru este foarte importanta. Trebuie sa tinem cont de superiorii nostri, care sunt rolul lor si de ce este bine sa tinem cont de parerile lor si sa ne sfatuim in mod constant. Echipele se consolideaza mai greu, iar atunci cand apare un nou membru, cel mai probabil exista tendinta de a fi mai retinuti, dar trebuie sa iti pastrezi calmul si sa arati faptul ca poti fi si tu unul dintre ei.

Sa nu te lasi intimidata de colegii tai este o cale sigura de a obtine respectul lor. Fii asa cum esti tu de obicei si nu incerca sa te schimbi doar penrtu a fi acceptata. Invata sa fii intelegatoare si prezenta la momentul potrivit.

Una dintre greselile pe care multi dintre cei care incearca sa intre intr-o echipa este raspandirea sau impartasirea unor zvonuri despre alti colegi. Invata sa iti mentii o parere si nu te implica mai mult decat este cazul, mai ales daca nu te afli in relatie directa cu persoana respectiva.

Glumele, pauzele scurte cu colegii sau gustarile pe care le iei impreuna cu acestia te vor ajuta sa te integrezi mai rapid. Cere sfaturi cu privire la activitatea pe care o desfasori, nu te izola de restul, va fi mult mai greu sa te adaptezi in aceste conditii.

Inainte de a incepe propriu-zis, stabileste obiectivele si valorile pe baza carora vei actiona, un plan care te va tine departe de transformarea noului job intr-unul stresant. Traieste fiecare moment si nu te adopta o atitudine negativa, acest lucru este unul dintre cele mai des intalnite atunci cand o persoana se angajeaza intr-un loc nou.

Perioada de adaptare difera de la o persoana la alta, iar daca simti ca nu faci fata, poti discuta cu o persoana care te intelege si care te poate sfatui in situatia respectiva. Un loc de munca nou este intotdeauna condus de teama de necunoscut, insa modul de abordare si felul in care actionam poate face din acest proces sa fie unul dificil sau nu.